Kvásková pizza MARGHERITA super strávitelná

Chcete si doma upéct čerstvou pizzu?? Zkuste tu kváskovou. Nejen že je vynikající, nadýchaná a křupavá, ale i super strávitelná díky dlouhému procesu kynutí. Jak tedy na to? Zde uvádíme náš recept: SUROVINY:  0,5 kg mouka pšeničná hladká extra + 400 ml vlažná voda + 50 g přírodní kvásek hotový na použití (tj. byl už […]

Čtěte více

Mouka mletá na kamenném mlýně – italská Antiqua

Mouka Antiqua. Pochází z italské oblasti Piemonte, kde jsme dva roky žili a pracovali. Je Jednou z našich stálic, o které vám musíme povyprávět. Brzy ji budete moci také vyzkoušet a koupit v našem ateliéru v Brně. Antiqua je italská mouka od Molini Bongiovanni. Je mletá na kamenném mlýně, a je vyrobena pouze z obilí v […]

Čtěte více

Benefity konzumace celozrnného pečiva z přírodního kvásku

Kvásek místo droždí? Alergie na lepek? Pečivo pro diabetiky? To jsou problematiky, se kterými se ve výživě můžeme setkat denně. Slyšíme o tom všude, ale proč jsou produkty založené na přírodním kvásku lepší pro naše zdraví nebo proč si cukrovkáři nemůžou dopřávat bílé pečivo v hojnosti? V tomto článku se věnujeme benefitům konzumace celozrnného pečiva a […]

Čtěte více

Street food, který má Michelinskou hvězdu?

Každý z nás, milovníků skvělého jídla podávaného v jěště skvělejší atmosféře restaurace, slyšel minimálně jednou o Průvodci Michelin. Ano, jeden z nejslavnějších průvodců, kterého „hvězdu“ se snaží získat snad každý šéfkuchař. Tento průvodce má více než stoletou tradici a každoročně rozdává svojě ocenění do přibližně 45 tis. restaurací ve více než 12 zemích. André Michelin […]

Čtěte více

Pepř – všichni ho (ne)známe?

Pepř, koření původně pocházející z Asie, patří mezi nejstarší a nejpopulárnější dochucovadla. V kuchyni se s ním setkáváme už několik tisíc let. Do Evropy se dostal v dobách antiky, ale už dříve byl hojně využíván na Dálném Východě. Mnoho pokrmů si bez něj už ani nedokážeme představit, ale kromě své kulinární role, má nemalý význam […]

Čtěte více

Co je to přírodní kvásek?

Pojem kváskový chléb nebo pečivo jste jistě slyšeli. Ale co je vlastně přírodní kvásek, zákvas nebo matka? Jaký je rozdíl mezi ním a droždím? A odkud pochází? Historie vzniku Spontánní proces kynutí byl náhodně objeven Egypťany: první důkazy výroby a konzumace kynutého těsta sahají až do druhého tisíciletí před naším letopočtem v Egyptě. Po záplavách […]

Čtěte více

Mouka z Molini Bongiovanni

Když jsme provozovali v Itálii horskou chatu, byli jsme tak trochu odkázáni, abychom si chléb a všechno ostatní pečivo pekli sami. Víte, pokud bydlíte v nadmořské výšce 1761m a nemáte příjezdovou cestu, jen akousi lesní stezku, tak si to dobře rozmyslíte, než vytáhnete čtyřkolku a vydáte se na adrenalinovou jízdu (i když musím přiznat že se […]

Čtěte více

Jak založit přírodní kvásek?

Přírodní kvásek je živá hmota, komplexní ekosystém citlivý na okolní životní prostředí. Je zrcadlem šikovnosti těch, kteří ho vytvářejí, protože je důležité rozumět jeho silným a slabým stránkám, od kterých pak závisí pozitivní nebo negativní výsledek v podobě krásně nakynutého a křupavého, anebo naopak kyselého bochníka gumové konsistence.  Experimentování s novými technikami, surovinami a postupy, […]

Čtěte více
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial